Încă un premiu la concursurile regionale de economie obținut de elevii ovidiști

   Pe data de 6 iunie 2018 s-a desfășurat faza finală a concursului regional “Florian Urs”, organizat de către Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila.
   Premiul al III-lea la secțiunea “Economie” a fost obținut de către elevul Poalelungi Gabriel, de la Liceul Teoretic „Ovidius”. A mai participat eleva Baciu Andreea. Ambii sunt elevi în clasa a XI-a, profesor îndrumător Victor Mihalașcu.

 

 

Concursul interjudeţean de Economie
 Ediţia a VI-a, februarie 2016 - Buzău 

    

       

         Sâmbătă, 27 februarie 2016, s-a desfășurat la Colegiul Economic Buzău, a VI-a ediție a concursului regional de economie “Anghel Rugină”.

         Cei 19 participanți de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, elevi în clasele a XI-a și a XII-a, au câștigat trei dintre cele patru secțiuni ale concursului, și anume: analiză economică – Vicol Mihai Valentin, economie aplicată – Pernici Andreea, rezolvare de probleme – Mihai Diana Cosmina.

         Alte premii au obținut elevele Micu Alina Mihaela, Ivanov Cristina, Bălășoiu Georgiana. Mențiuni au obținut elevii Iamandei Iulia, Zănoagă Ștefania Anamaria, Cristea Mihai Gabriel, Pavel Ada, Pandele Andreea și Leoveanu Irina.

         Au mai participat la concurs: Stancu Irina Ioana, Constandache Alexandra Raluca, Ciotu Cătălin Daniel, Popescu Ana Teodora, Filiu Teodora, Marcu Mihail Bogdan și Drăgan Adina.

          Toți elevii au fost pregătiți de către prof. Victor Mihalașcu, director al CREE Constanța.

          Câștigătorii au primit premii în bani, iar tuturor participanților li s-au acordat diplome de participare.

 

        

             În data de 21.02.2015 s-a desfășurat la Colegiul Economic Buzău, ediția a V-a a concursului interjudețean de economie și economie aplicată “Anghel Rugină” la care au participat, la cele 4 secțiuni, 48 de elevi de la Colegiul Economic gazdă, Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila, Liceul Internațional de Informatică Constanța și Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța.

          Îndrumați de către domnul profesor Victor Mihalașcu, directorul CREE Constanța, ovidiștii au obținut 3 premii I prin Bălașa Mara(clasa a XII-a B), Alexe Andreea Rebeca (clasa a (clasa a XI-a B) și Dragomir Anca (clasa a XII-a E). Premiul II a fost obținut de Culețu Marina (clasa a XI-a C) iar elevii Șuțeanu Ariadna (clasa a XI-a C) și Popescu Marian Alexandru (clasa a XI-a A) au obținut premiul III. Mențiuni au obținut Bistrae Maria (clasa a XI-a C), Bolan Laura Georgiana (clasa a XI-a C) și Pavalache Vlad (clasa a XII-a F). Au mai participat Marcu Bogdan și Lascu Cristian (clasa a XI-a E), Leoveanu Irina (clasa a XI-a A), Slabu Illona (clasa a XI-a C), Dospinescu Valentin Mihai (clasa a XI-a G).>

         “Aceste rezultate ale elevilor nu sunt întâmplătoare. Ele sunt rodul muncii intense și pasionate a acestora, unii participanți chiar la ediții consecutive”, a declarat după concurs domnul profesor Victor Mihalașcu.

         

            În perioada 14-16 februarie 2014, un grup de 13 elevi ai Liceului Teoretic Ovidius Constanța, îndrumați de către profesorul Victor Mihalașcu, a participat la concursul Interjudețean de Economie organizat depan> Colegiul Economic Buzău.

        La ediția a IV-a, elevii ovidiști au obținut rezultate remarcabile la secțiunile la care au participat, și anume, 2 locuri I (AvramTeodora și Țipă Flavinia), 2 locuri II (Bălașa Mara și Dragomir Anca), un loc III (Stoleru Alin) și 4 mențiuni (Ali Sibel, Chilă Monica, Ionașcu Diana și Măntălău Iulia). Toți participanții au apreciat eforturile depuse de organizatori pentru buna desfășurare a concursului, premierea câștigătorilor, ca și pentru activitățile cultural-distractive la care au participat.

      Cu aceleaşi rezultate deosebite s-au intors elevii Liceului Ovidius şi de la ediţiile anterioare ale acestui concurs:

      Ediţia a treia:

            * Secţiunea "Rezolvare de probleme" - premiul I Frangulea Irina, Nedelcu Irina şi Pan Iulia Andreea

            * Secţiunea "Teorie economică" - premiul I Radu Cosmina şi Constantinescu Oana, premiul II Barbu Loredana şi premiul III Mihale Liana Andreea

            * Secţiunea "Analiză economică" - premiul I Berbec Marius

       Au mai participat elevele Motrescu Roxana şi Zaman Alexandra Lavinia.

       Ediţia a doua:
           * Secţiunea "Analiză economică" - Opriş Ruxandra Crina (locul III), Banu Andreea Nicoleta, Davicenco Raluca "Economie aplicată" - Ardeleanu Bogdan Cristian (menţiune)
            * Secţiunea "Teorie economică" - Enache Ianis Eugen (menţiune), Constantinescu Oana Elena (menţiune),
 Griga Andreea Florina (menţiune), Pascal Diana Georgiana (menţiune), Kecskes Maria Evelyn, Motrescu Roxana
            * Secţiunea "Rezolvare de probleme" - Frangulea Irina (locul I)                  
         Prima ediţie:  
            * Secţiunea "Analiză economică" - Giurea Andreea Georgiana (locul I), Georgescu Raluca (locul III), Cucli-Iane Margareta (menţiune), Păvăluc Loredana Ionela (menţiune)
            * Secţiunea "Teorie economică" - Enache Ianis Eugen (locul III)
            * Secţiunea "Rezolvare de probleme" - Cristea Radu Gabriel (locul I), Vlad Elena Raluca (locul II)

 

 

 

 

NOI SUCCESE ALE ELEVILOR OVIDIȘTI

ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ANTREPRENORIALE

 

          În perioada 19-20 noiembrie 2013, un grup de 7 elevi de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, coordonați de către domnul profesor Victor Mihalașcu, a participat la Dobrich, la manifestarea tradițională “Global week of entrepreneurship”.

          În cadrul celei de a doua zi a manifestării elevii români și bulgari au participat la “Innovation Camp” unde, în echipe comune, au propus o posibilă idee de afaceri și au susținut cu argumente, în fața unui juriu comun, fezabilitatea acesteia din punct de vedere financiar, tehnic, uman, etc.

          Premiul I a fost obținut de o echipă din care a făcut parte și eleva Trăncuță Raluca, clasa a XI-a, iar premiul a III-lea a revenit echipei din care au făcut parte elevii Pavalache Vlad, clasa a XI-a și Nedea Andrew, clasa a X-a.

          Au mai participat elevii Țoțoiu Raluca, Țipă Flavinia, Stanciu Florin și Radu Bianca, clasa a XI-a.

          În finalul manifestării, domnul profesor Victor Mihalașcu, director CREE Constanța, a adresat în numele său și al conducerii Liceului “Ovidius” Constanța, invitația colegilor și elevilor din Liceul “Rayko Tsonchev” de a participa în luna mai 2014, la concursul tradițional interjudețean de planuri de afaceri “Și eu voi fi întreprinzător”. Invitația a fost acceptată cu plăcere.

 
 
 

 

  Creativity & Innovation Challenge

-  CONCURS ORGANIZAT DE JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA -

                   

            Evenimentul a avut loc la data de 16.10.2013. Competiția a reunit 15 licee constănțene, 21 de echipe luptând pentru unul din cele trei locuri finaliste. Liceul Teoretic „Ovidius” a fost reprezentat de 3 echipe îndrumate de domnul profesor Victor Mihalașcu și doamna profesoară Sorina Leu.

          Evenimentul este primul dintr-o serie de 4 care se desfășoară în perioada octombrie – noiembrie, următoarele evenimente fiind la Iași, București și Brașov. Competiția este organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank și face parte din programul de educație financiară pentru elevi de liceu, ABCdar bancar. De asemenea, echipele participante au beneficiat de suport din partea a 7 consultanți voluntari Raiffeisen Bank.

          Tehnologia evoluează în mod constant și rapid. O întâlnim în tot ce ne înconjoară: telefoane, tablete, gadgeturi. Astfel, elevii participanți au avut de conceput o aplicație inovatoare care ar ușura gestionarea bugetului unei familii. Cunoștințele de economie și de tehnologie, dar și antreprenoriale ne-au ajutat în concretizarea ideilor și la proiectarea în detaliu a funcționalității unei astfel de aplicații. Competiția a fost acerbă, însă participanții și-au învins emoțiile în momentul prezentării proiectului. Abilitățile de a vorbi în fața unui public larg, dar și modurile de a capta atenția au fost esențiale în expunerea ideilor în fața unui juriu prestigios. Criteriile de evaluare au constat în eficiența aplicației, prezentarea acesteia și inovația pe care aceasta o aduce în domeniul tehnologic.

         Ziua plină de inspirație, creativitate și emoție s-a încheiat cu decernarea premiilor. Primul loc a fost ocupat de echipa ovidistă formată din Bălașa Mara, Ceapă Delia, Crețu Andrei, Cristea Cătălin și Grigore Mihai. Cel de-al treilea loc a fost ocupat de echipa formată din Avram Teodora, Macarie Oana, Maftei Andra, Manafu Marius și Roman Ștefan. Ambele echipe câștigătoare au fost formate din elevi de clasa a XI-a și sunt îndrumate de domnul profesor Victor Mihalașcu, urmând să participe la finala națională, care se va derula în semestrul al II-lea.

          Suntem ferm convinși că etapa ce urmează a se derula va aduce la rândul ei alte dovezi ale creativității și calității de antreprenor pe care liceul nostru le dezvoltă de la an la an în fiecare elev al său.